Veiligheid tijdens het reizen: Essentiële items voor backpackers

Veiligheid tijdens het reizen: Essentiële items voor backpackers

Als backpacker is het avontuur je beste vriend en precies waar je naar op zoek bent. Maar, zoals bij elke goede vriendschap, is het belangrijk om grenzen te stellen. Als het om reizen gaat, betekent dit dat je ook altijd een beetje extra aandacht moet besteden aan je eigen veiligheid en die van je spullen. Welke items mogen dan niet ontbreken in je backpack? Check deze complete lijst en vink ‘m af voor je gaat.

1. Moneybelt of heuptasje:

Ja, het klinkt misschien wat oubollig of niet fashionable, maar een moneybelt is echt een lifesaver. Het is perfect voor je paspoort, wat cash en andere essentiële dingen. Draag hem onder je kleding. Zo heb je altijd je belangrijkste spullen dicht bij je.

2. Rugzakslotjes:

Slotjes kun je niet genoeg hebben. Je rugzak zit namelijk vol met je leven als je reist. Dus waarom zou je deze niet extra beschermen? Of je nu in een drukke trein zit of je tas in een hostel locker stopt, die extra beveiliging geeft rust in je hoofd. Wij adviseren TSA sloten, gezien die niet gemaakt hoeven te worden als douanepersoneel bij je bagage moet.

3. Verborgen zakken en pouches:

Stel je voor, kleding die je spullen veilig houdt! Er zijn shirts, broeken en zelfs ondergoed met slim verborgen zakjes. Perfect voor een beetje noodgeld of kopieën van je documenten. Denk bijvoorbeeld aan de Bra Stash van Eagle Creek waarin je wat geld en pasjes in je bh kunt verstoppen.

4. UV-pen:

Als je naar een risicovoller gebied gaat, dan kan een UV-pen super handig zijn. Met een UV-pen kun je waardevolle spullen markeren. Mocht er iets misgaan, dan kun je met een UV-lamp aantonen dat het jouw spullen zijn.

5. Opvouwbare waterfles:

Hydratatie is essentieel, en het hebben van een opvouwbare waterfles betekent dat je altijd klaar bent om bij te tanken, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Je weet tenslotte nooit waar je belandt als je op een flinke hike gaat. Dan is water bij je hebben heel handig.

6. Compacte EHBO-kit:

Van blaren tot snijwonden, het kan overal gebeuren. Wees voorbereid op kleine medische ongelukjes onderweg en neem een EHBO-kit mee. Tegenwoordig zijn er genoeg compacte te vinden.

7. Draagbare oplader:

Een telefoon is je kaart, muziekspeler, boek en meer. Zorg ervoor dat hij altijd klaar is om te gebruiken met een draagbare oplader, ook wel bekend als een powerbank. Echt een must.

8. Multifunctioneel gereedschap:

Van een flesopener tot een schaartje, een multifunctioneel gereedschap is een backpacker's beste vriend. Je vindt ze tegenwoordig genoeg als sleutelhanger!

9. Lichtgewicht regenhoes voor je rugzak:

Neem een regenhoes mee voor je rugzak. Zoals we zeiden: hier zit je leven in. En omdat je nooit weet wanneer het weer omslaat, is dit wel zo handig. Een natte rugzak is niet fijn!

10. Kopieën van belangrijke documenten:

Het stond al bij nummer een aangekaart, maar maak altijd kopieën van je belangrijkste documenten. Je weet maar nooit! Bewaar ze op een andere plek dan je originelen, voor het geval dat.

Backpacken is één groot avontuur, en met deze must-haves ben je klaar voor alles wat op je pad komt. Vergeet niet: het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om de reis. Door voorbereid te zijn, kun je elke seconde optimaal genieten. Safe travels!