De must-haves voor de tech-savvy backpacker

De must-haves voor de tech-savvy backpacker

Stel je voor: je baant je een weg door de ongerepte regenwouden van Costa Rica, maar met een twist – je drone zoemt boven je hoofd, en je e-reader zit vol met boeken voor het kampvuur. Welkom in het tijdperk van de tech-savvy backpacker! De dagen van klungelen met kaarten en het missen van de bus omdat je kompas je de verkeerde kant op wees, liggen inmiddels ver achter ons. In plaats daarvan bestaat er tegenwoordig een checklist van handige gadgets op reis. Hier zijn een aantal accessoires die elke tech-savvy backpacker niet mag missen.

1. Zon, zee en solar opladers:

Jep, je leest het goed. Opladen met de zon! De zon is namelijk niet alleen goed voor je tan, maar tegenwoordig ook voor het opladen van je apparaten. Bergtop of kustlijn; met een solar oplader blijf je altijd verbonden. Wel zo fijn!

2. One-stop-shop adapter:

Vergeet het verzamelen van verschillende stekkers voor elke bestemming. Een universele reisadapter zorgt ervoor dat je altijd plug-and-play klaar bent, waar je ook bent.

3. Splash-proof smartphone:

Of je nu plotseling wordt overvallen door een monsoon of besluit een spontane duik te nemen in de Ganges, een waterdichte telefoonhoes is je telefoon's nieuwe beste vriend en zeker het investeren waard als je je veel rondom het water begeeft. Met een drybag ben je nog zeker dat je telefoon en andere waardevolle spullen droog blijven.

4. Weeg je bagage zelf:

Zeg vaarwel tegen de schaamte en extra kosten bij de incheckbalie. Een digitale bagageweegschaal is je geheime wapen tegen overgewicht! En het mooie is, ze zijn hartstikke klein.

5. Even uitchecken met noise-cancelling:

Laat het gekakel van die non-stop pratende medereiziger in de trein achter je met een noise-cancelling koptelefoon. Soms heb je gewoon even wat tijd voor jezelf nodig. Just you and your favorite tunes? Dan is een noise-cancelling koptelefoon voor jou.

6. Overal online:

Werk je tijdens het backpacken? Of ben je altijd graag online, want wil je ook op die afgelegen bergtop je Instagram feed bijhouden? Een draagbare wifi-hotspot houdt je in de digitale loop. Jij mist niks meer.

7. Sky high beelden:

Inmiddels weten we het wel: de wereld ziet er nog mooier uit van bovenaf. Compacte drones, zoals de DJI Mavic Mini, laten je zweven en de wereld vastleggen zoals je deze nog nooit eerder zag. En het toffe is, hij is compact. Dus makkelijk om mee te nemen!

8. Bibliotheek in je broekzak:

Gewicht en ruimte besparen was nog nooit zo makkelijk. Een e-reader biedt je een hele bibliotheek zonder de bulk aan boeken en gewicht.

9. Hydrateer slimmer:

Met smart waterflessen hoef je niet langer te gissen of je wel genoeg drinkt. Ze geven je een seintje als het tijd is voor een slok. Ja, echt! Geen uitdroging meer voor jou. Ook zijn er waterflessen die speciale waterfilters hebben waarmee je uit vrijwel elk water kunt drinken. Zo handig!

Kortom, als je je volgende avontuur plant, geef dan een digitale draai aan je paklijst. Het scheelt je waarschijnlijk zelfs wat gewicht!