De complete paklijst voor een geslaagde roadtrip

De complete paklijst voor een geslaagde roadtrip

Een roadtrip: het ultieme gevoel van vrijheid! Of je nu met een auto door de uitgestrekte landschappen van Australië trekt of met een camper door de kronkelende wegen van de Alpen navigeert, een roadtrip is áltijd een avontuur op zich. En dat betekent dat er altijd van alles kan gebeuren. Om volop te genieten en te voorkomen dat je niet in the middle of nowhere belandt met de verkeerde spullen, is goede voorbereiding essentieel. Hier komt de ultieme paklijst voor jouw roadtrip!

Basisbenodigdheden voor de de auto/camper

Navigatie: Een up-to-date navigatiesysteem of betrouwbare wegenkaarten zijn van groot belang als je op onbekende wegen gaat rijden. Zorg ervoor dat je van alles de laatste versie hebt.

 • Gereedschapsset: Voor de onvermijdelijke kleine reparaties onderweg! Een gereedschapsset is altijd slim om mee te nemen.
 • Reservewiel: Neem deze mee, plus een krik en wielsleutel. Je weet maar nooit.
 • Opladers: Denk aan opladers voor je telefoon, camera en andere gadgets. Slim om een USB-oplader hiervoor te kopen als je die aansluiting hebt. 
 • EHBO-doos: Altijd handig voor onverwachte kleine ongelukjes. Zelfs een papercut kan soms naar uitpakken.

Tent- en slaapspullen

Hoofdkussen: Niets slaapt beter dan je eigen kussen. Neem die dus vooral mee.

 • Dekens of slaapzakken: Afhankelijk van het klimaat van je bestemming is het fijn om een goede deken mee te nemen die je warm houdt of koelt.
 • Kookgerei: Als je van plan bent om je eigen maaltijden te bereiden, kun je beter een set kookgerei meenemen.

Voor je veiligheid

Zaklamp en extra batterijen: Voor onverwachte stops in het donker of een donkere camping is een zaklamp je reddende engel.

 • Reflecterend veiligheidsvest en waarschuwingsteken: Jep, het kan iedereen gebeuren: voor pechsituaties.
 • Persoonlijke documenten: Rijbewijs, paspoort, verzekeringspapieren en andere relevante documentatie moet je altijd bij de hand hebben. Of je nu in Nederland bent of in het buitenland: zorg ervoor dat je altijd kan laten zien wie je bent en waar jouw verzekeringen zijn. Draag een moneybelt om al jouw persoonlijke documenten veilig te bewaren.

Kleding en persoonlijke items

Comfortabele schoenen: Altijd een must! Voor lange autoritten en wandelingen. Deze moeten mee. Tip: loop je wandelschoenen in voor je gaat.

 • Weerbestendige kleding: Ga je door verschillende klimaten? Dan is een goede regenjas en warme kleding voor koude nachten slim om in te pakken.
 • Toiletartikelen: De basics voor in je toilettas. Tandpasta, tandenborstel, shampoo, zeep etc. Maak gebruik van reisflesjes om lekkages te voorkomen.
 • Zonnebrand & insectenspray: Bescherm jezelf tegen de elementen en insecten met een sterke zonnebrand en DEET.

Entertainment & extra's:

Muziek en/of podcasts: Maak een roadtrip-afspeellijst voor jouw avontuur of download enkele interessante podcasts. Heerlijk om naar te luisteren tijdens het rijden!

 • Boeken en spelletjes: Voor ontspannende avonden bij het kampvuur of in de camper mogen spelletjes en boeken niet ontbreken.
 • Snacks en drankjes: Vul een koelbox met je favoriete tussendoortjes en drankjes voor onderweg. Zo kun je makkelijk neerstrijken voor een heerlijke stop.
 • Een verrekijker: Perfect voor het spotten van wilde dieren of het bewonderen van het landschap. Echt een must als deze op jouw bestemming te zien zijn!

Overige inpaktips van de experts:

Beperk overpakken: Je hebt misschien niet zoveel nodig als je denkt, dus maak een lijst en schrap alles wat een “misschien” is.

 1. Gebruik opbergtassen: Door items te groeperen in verschillende packing cubes, blijft alles georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk. Wel zo fijn!
 2. Controleer je voertuig: Voordat je vertrekt, is een snelle check-up van je auto of camper essentieel. Oliepeil, bandenspanning, remmen - beter om veilig te zijn dan sorry.

Het mooie is dat een roadtrip een van die ervaringen is die je nooit zal vergeten. Maar een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een fantastisch avontuur en een stressvolle reis. Met deze paklijst ben je klaar voor de rit van je leven. Gas erop en genieten maar!