Backpack inpakken: de ultieme gids

Backpack inpakken: de ultieme gids

Yes, het is zover. Je gaat backpacken! Wat een avontuur ligt er bij jou in het vooruitschiet. En nadat je je route hebt gepland, je vertrek steeds dichterbij komt en je je spullen voor je backpack hebt verzameld, wordt het tijd om deze in te gaan pakken. Maar hoe pak je die backpack nu efficiënt in, zodat je alles wat je nodig hebt meeneemt zonder die enorm zware last op je rug? Wij leggen het je hieronder uit.

Start met een goede basis

Begin bij het begin: de backpack zelf. Kies een stevige, kwalitatieve backpack uit. Let daarbij op de steun die hij biedt aan je rug en de verschillende compartimenten. Nog een fijne tip is, als je vaak wisselt van kleding, een backpack aan te schaffen die niet alleen een top-opening heeft. Zo hoef je er niet alles uit te halen als je iets van onderaan je backpack zoekt.

Rol je kleding op

Rollen is het nieuwe vouwen! Het is misschien wel de meest gouden tip voor elke reiziger. Door je kleding op te rollen bespaar je ruimte en voorkom je kreuken. Bovendien kun je gemakkelijker iets terugvinden zonder je hele backpack overhoop te gooien.

Gebruik packing cubes

Packing cubes zijn je nieuwe beste vriend op reis. Deze handige compartimenten zakken met rits helpen je om je spullen te organiseren. Hiermee houd je soortgelijke items bij elkaar en kan je je backpack systematisch inpakken (en uitpakken!).

Zware items dicht bij je rug

Zorg dat zwaardere items zoals een slaapzak of kookgerei dicht bij je rug en in het midden van je backpack zitten. Dit helpt bij het behouden van je evenwicht en zorgt dat de last goed verdeeld wordt. Zeker weten minder rugpijn zo!

Maak een inpaklijst

Een inpaklijst is heel slim om te maken. In alle haast kun je zomaar wat vergeten, en om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurd, maak je dus een inpaklijst. Check alles af terwijl je inpakt en je bent klaar om te gaan.

Wees streng in je keuzes

Als je gaat backpacken, zeker voor het eerst, kun je neiging hebben om te veel mee te willen nemen. Maar wees hier een beetje streng voor jezelf. Als je denkt dat je iets 'misschien' nodig hebt, laat het dan thuis. Het scheelt alleen maar gewicht!

Denk aan het klimaat

Pas je kleding en accessoires aan op de bestemming. Ga je naar een tropische bestemming? Laat die dikke trui dan thuis. Zonde!

Beperk vloeistoffen:

Ook vloeistoffen kunnen lekken en nemen vaak veel plaats in. Kies voor vaste zeep, shampoo bars of kleine reisflesjes. Tot slot kun je vaak bijna alles wel kopen op je bestemming of het vliegveld van bestemming, dus maak je vooral niet te druk om of je alles mee hebt.

Houd essentiële items binnen handbereik

Zorg dat belangrijke items zoals je paspoort, geld en medicatie gemakkelijk te bereiken zijn. Een kleine schoudertas of een moneybelt om deze items in op te bergen is slim om mee te nemen. 

Test je backpack:

Eenmaal ingepakt, slinger je de backpack op je rug en loop er een stukje mee. Voelt het comfortabel? Zo niet, herzie dan je pakstrategie.

Kortom, je backpack inpakken is een kunst op zich. Het vereist wat oefening en inzicht in wat je écht nodig hebt. Door systematisch en georganiseerd te werk te gaan, zorg je ervoor dat je alles bij je hebt voor je avontuur, zonder dat je rug het zwaar te verduren krijgt en je onnodige spullen mee sjouwt. Veel plezier!